poljoprivredne masine

Poljoprivredne subvencije grada Beograda

Sekretarijat za privredu je, 4. aprila 2019. objavio javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije – priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu.

 

Javnim pozivom uređuju se uslovi, način i kriterijumi dodele podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu. Sredstva u iznosu od 80.000.000 dinara su obezbeđena za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina.

Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku novih poljoprivrednih priključnih mašina od dana objavljivanja Javnog poziva. Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku jedne priključne mašine.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Podnosilac prijave ima pravo na podsticajna sredstva ako ispunjava sledeće uslove:

  • da ima prebivalište na teritoriji grada Beograda;
  • da je nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva nateritoriji grada Beograda;
  • da ne koristi bespovratna podsticajna sredstva od strane drugih budžetskih korisnika za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina koje su predmet ovog Javnog poziva i
  • da podnosilac zahteva i dobavljač ne predstavljaju povezana lica.

 

 

Кorisnik podsticajnih sredstava je dužan da:

  • nabavi poljoprivrednu priključnu mašinu;
  • priključnu mašinu koja je predmet ovog javnog poziva, za koju su mu dodeljena podsticajna sredstva, ne otuđi i ne daje drugim licima u zakup u roku od pet godina od dana isplate podsticajnihsredstava;
  • svu dokumentaciju koja se odnosi na isplatu podsticajnih sredstava čuva najmanje petgodina od dana isplate podsticajnih sredstava;
  • na zahtev Sekretarijata za privredu dostavi podatke u vezi sa proizvodnjom i plasmanom proizvoda proizvedenih uz korišćenje priključne mašine koja je nabavljena u postupku ovog Javnog poziva, a u cilju analize uspeha realizovane mere podrške.

Kao odgovorna firma koja je u prošloj 2018-toj godini uspešno isporučila nosiocima poljoprivrednih gazdinstava preko 800 poljoprivrednih mašina i ove godine smo spremni da sa istim uspehom i na obostrano zadovoljstvo učestvujemo i pomognemo u realizaciji kupovine i ostvarivanja prava na subvencije.

Za ovu godinu spremili smo još novih proizvoda koja će olakšati i osavremeniti proizvodnju u mnogim poljoprivrednim gazdinstvima. Našu ponudu smo podelili u više kategorija:

 


Potrebna dokumentacija se mora dostaviti preporučenom poštom na adresu Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijat za privredu, Кraljice Marije 1, Beograd ili ličnom dostavom na pisarnicu Gradske uprave grada Beograda na adresu Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za privredu, Кraljice Marije 1, Beograd,
3. sprat, šalter broj 3.

Tekst javnog poziva i dokumentaciju možete pogledati i preuzeti na sajtu Grada Beograda.

Write a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.